Het begin
Het begon 75 jaar geleden allemaal met een scoutinggroep uit Delden op Erve Hanhof, de boerderij van de opa van Henri aan Hanhofweg 18. Voor een bos bloemen en een taart kwamen deze eerste scouts logeren onder leiding van kapelaan Ottink. En het bleef niet bij die ene keer. Toen eenmaal bekend werd dat het prima toeven was aan de Hanhofweg, bleven de mensen komen. Van Haarlem tot Bussum, ook zonder google maps wisten ze De Lutte te vinden.

De Padvinderij
In 1949 logeerden de Welpen van de padvinderij van de St. Antoniusparochie uit Oldenzaal op de boerderij van Hanhof. De scoutingbeweging is in presentatie en aanbod misschien veranderd, maar de principes van het spel van verkennen zijn nog net als vroeger. En “Akela, wij doen ons best” is nog steeds onderdeel van de opening van de welpen. De tegel is op de foto is een goed bewaard cadeau van de welpen uit 1949. Ook de scouting uit Bussum was te gast in De Lutte voor een pionierskamp.

Slapen op stro
In de jaren 60 logeerden de Zwerfsters uit Haarlem met regelmaat op de boerderij, soms wel met 200 personen. Eigen bordje en theedoek mee en afwassen gebeurde in een teiltje. Ook moesten ze zelf een zak met stro vullen die dan als matras gebruikt werd. De toiletten waren buiten; 3 gaten in de grond met een houten hokje er omheen. Luxe was ver te zoeken in die tijd, maar het plezier met elkaar was er niet minder om.

De verhuizing naar Hanhofweg 5
Gerard en Annie Benneker die inmiddels het stokje van opa hadden overgenomen hadden veel plezier aan het ontvangen van de gasten en besloten in 1974 afscheid te nemen van de boerderij om verder te gaan op de huidige locatie aan de Hanhofweg op nr. 5 waar kampeerboerderij ’t Keampke werd voortgezet. De locatie werd aangepast zodat groepen scholen en verenigingen er konden verblijven. Slapen gebeurde niet meer op de deel op een strozak, maar in stapelbedden in grote zalen. Veel scholen en verenigingen uit de verre omtrek hebben goede herinneringen aan hun kamp op de kampeerboerderij in De Lutte.

De jaren 90
In de jaren 90 werd de trend van de familieweekenden ingezet. Oma en opa die met hun kinderen en kleinkinderen een weekendje weg gaan. Een doelgroep die andere eisen stelt aan een verblijf dan de jeugdgroepen die tot die tijd in onze kampeerboerderij verbleven. Henri en Margret volgden de ouders van Henri op en de kampeerboerderij werd verbouwd; er kwamen slaapkamers in plaats van zalen, alles werd huiselijk ingericht, zo mogelijk nog mooier dan thuis.

En het bleek een goede keuze. De naam kampeerboerderij werd veranderd in groepsaccommodatie. Na de huidige Linde en Beuk te hebben ingericht naar de nieuwe norm werd in 2004 de Eik gebouwd. In 2010 volgde de nieuwe receptie met woonhuis, waardoor er ruimte ontstond voor een kleiner huis, de Meidoorn. In 2014 kwam het perceel van de overburen beschikbaar waardoor het bedrijf nog werd uitgebreid met onze trots: 't Keampke Buiten.
"Nieuwe" gasten vonden hun weg naar De Lutte. Er zijn veel mooie herinneringen gemaakt; er is getrouwd op 't Keampke, Kans voor een Kind organiseerde een slaapfeestje voor Pien en Hans Kazan kwam bij de Zonnebloem ervaren hoe het is om met een beperking te moeten leven. En velen wisten ons te vinden voor het jaarlijkse familieweekend of vriendinnenweekend.

Groepen met extra zorg
Ook kwamen in deze tijd steeds meer gasten naar 't Keampke die wat extra zorg nodig hadden. We hebben dan ook bij verbouw en nieuwbouw steeds geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met de toegankelijkheid voor gasten met een beperking. De deuren werden breder dan voorheen, geen drempels meer en aangepast sanitair zodat de huizen goed toegankelijk zijn met een rolstoel. Deze aanpassingen voor minder validen brachten en brengen nog steeds veel zorggroepen naar De Lutte. Een groep gasten die we in ons hart hebben gesloten en voor wie we graag iets extra’s doen.

75 Jaar gastvrijheid!
2023 Is een bijzonder jaar voor ons. Niet alleen omdat we ons jubileum vieren. Maar ook omdat in dit jubileumjaar de 4e generatie Benneker instapt in het familiebedrijf. En daar zijn we maar wát trots op. Trots op het 75-jarig bestaan en alles wat we in deze driekwart eeuw hebben bereikt. En trots en dankbaar dat het bedrijf wordt voortgezet door de volgende generatie. Op naar de 100 jaar!

We willen dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op Facebook en Instagram nemen we je dit jaar mee in verhalen en gebeurtenissen in deze 75 jaar. En natuurlijk worden ook de gasten niet vergeten, want wie jarig is trakteert. Bij aankomst ligt er voor de gasten een cadeautje klaar. Ook zullen we van elke boeking in dit jaar € 5,- reserveren voor een goed doel dat we in de loop van dit jaar bekend zullen maken.
We maken er een mooi jubileumjaar van.